Puheenjohtajan palsta

Syyskuu 2019

Tervehdys jäsenistölle!

Kesä on päättymässä ja syksyn hommat alkavat iskemään päälle. Yhdistyksen päätapahtuma oli Kostianvirran Taistelut kesäkuussa. Terassiehtoitakin vietettiin kahdesti, ja niistä jälkimmäiseen saapuikin kohtuullisen hyvin illanistujia.

Oma reissunsa oli Haminaan Rauhanturvaamisen perinnekeskukseen JR56:ta, Lauri Törnin näyttelyä katsomaan. Kutsu ei ehkä kaikkia tavoittanut ja monilla oli muita rientoja matkapäivälle sovittuna. Kaikkiaan matkassa oli 22 henkeä, jossa mukana reserviläiset ja Lahden faittereita.

Haminassa näimme rauhanturvaajamuseon hurjan merkkimäärän ja muistoja herätti myös supakamakokoelma. Osa vieraili myös reserviupseerimuseossa, joka olikin ihan muutaman loikan päässä.

Ensi kesälle on alustavasti suunniteltu sotahistoriallista matkaa Mikkeliin. Siitä lisää alkuvuoden tiedotteissamme Körmyssä, nettisivuillamme ja FB-sivuillamme.

Keskiviikkona 2.10 Suomalaisella klubilla messi-illassamme kuulemme Tauno Syrjän takuuvarmaa ja kovaa kamaa omista kokemuksistaan pitkällä urallaan.

YK-päivää 24.10 vietetään vapaamuotoisesti Jerun pubissa.

Loppuvuoden päätapahtuma on itsenäisyyspäivä, Tampereen valtakunnallinen paraati, josta on erillinen kutsu viestimissämme.

Hallitus kaipaisi uusia toimijoita, joten reippaasta rt-toiminnasta kiinnostuneet ottakaa minuun yhteyttä, niin katsotaan mitä mukavaa ja tekijälle sopivaa pientä hommaa järjestyisi.

Uusille ideoille ja toimintatavoille on tilaa, rohkeasti mukaan!


Mara Ekman, puheenjohtaja

mara.ekman(a)gmail.com


Toukokuu 2019

Tervehdys kaikille jäsenillemme!

Yhdistyksen hallitus koki suurehkon muutoksen vuodenvaihteessa, pitkäaikaisia puurtajia jäi pois ja uusia tuli tilalle.

Toiminta hakee tällä hetkellä muotoaan. Jäseniltoihin haetaan uusia ajatuksia, joita lähdemme toteuttamaan, kun suuntaviitat selviävät.

Kesän päätapahtuma on Akaalle sijoittuva Kostianvirran Taistelut, siihen puhalletaan henkeä kunnolla ja täydennetään hyväksi havaittuja toimintoja hyvillä uusilla.

Suunnitteilla on myös vierailu Haminaan Rauhanturvaamisen perinnekeskukseen, jossa esillä on Lauri Törni 100v- ja Suomalainen SS-pataljoona -näyttely.

Kesää kohti mennään, mutta ilmoitan jo nyt, että valtakunnallinen itsenäisyyspäivän paraati on Tampereella ja puolustusvoimat on pyytänyt meiltä marssiosastoa (30+1) osallistumaan siihen. Reippaat ja ryhdikkäät jäsenemme, valmistautukaa myös tämänlaiseen tapahtumaan!

Yhdistyksemme 50-vuotisjuhlissa Raatihuoneella oli noin 200 jäsentämme. Melkoinen voimannäyte yhdistykseltämme, kiitos juhlan järjestäneille ja juhlaan osallistuneille!  Tapasin juhlapaikalla monia vuosien varrella tutuksi tulleita faittereita. Toivottavasti teillekin jäi riiittävästi kipinää osallistua samanhenkisessä porukassa tekemiseen jatkossakin.

Tule mukaan toimintaan ja tapahtumiin, osallistujana tai järjestäjänä, ja ota kaverikin mukaan!  Pääasia, että toimimme, näymme ja vaikutamme yhteisten asioidemme eteen.

Rohkeasti mukaan, meillä on hyvä meininki!


Mara Ekman, puheenjohtaja
mara.ekman(a)gmail.com