Puheenjohtajan palsta

tammikuu 2021

Pirkanmaan rauhanturvaajat! Toivon teille mitä parhainta alkanutta vuotta!Monia epävarmuustekijöitä on kuluneina kuukausina ollut varjostamassa elämäämme ja jatkossakin olemme nopeasti muuttuvien tapahtumien ja riskien sekaisessa elämässä. Itse haluaisin nähdä uhkissa myös mahdollisuuksia. Huomasin juuri, että itselläni ei ole ollut jokasyksyistä flunssaa ollenkaan. Lisääntynyt käsihygienia ja köhijöiden kotona pysyminen on varmasti osaltaan auttanut siinä. Näin voi käydä, kun haluaa nähdä tässä asiassa hyvääkin.

Yhdistyksen toimintaan vallitseva tilanne on vaikuttanut samoin kuin monen yrittäjän elinkeinoon, tyhjää on riittänyt. Tässä yhteydessä huomasi kuinka paperinen jäsentiedote oli tullut tehtävänsä päätökseen. Nopeasti muuttuvissa tilanteissa sähköinen ajantasainen tiedottaminen on paras mahdollinen. Tilaisuuksien peruutus tai peruutuksen peruutus yms. tapahtuu reaaliajassa, kuten toteutuvista tapahtumista tiedottaminenkin.

Syys- ja kevätkokoukset saimme järjestetyksi varsin mukavasti ja hyvän ilmapiirin vallitessa. Hallitukseen tuli monta lämpimästi tervetullutta uutta toimijaa ja sivuun siirtyi kiitettävän päivätyön tehneitä, jotka kaikki ilmoittivat olevansa mukana jatkossa aktiivisesti rivijäseninä. Kiitän nyt vielä tässä heitä kaikkia!

Tulevassa toiminnassa keskitymme tärkeisiin ydintapahtumiimme: Itsenäisyyspäivä, YK-päivä, Rauhanturvaajien päivä, kevät- ja syyskokous, kevään ja syksyn jäsenillat ja toiminnallisia tapahtumissa biljardin sekä keilailun Körmy-opening, Jalannin jytinät ja kesävierailumme vaihtuvissa kohteissa.

Näiden lisäksi on vapaamuotoisempaakin tapahtumaa terassiehtoiden ja saunomisten merkeissä, tilanteen parannuttua tulemme osallistumaan talouttamme tukeviin talkoisiinkin.

Maaliskuun jäsenillan yhteyteen tulee tutustumistapahtuma uusiin jäseniin, joita onkin vuoden vaihtuessa varsinkin tullut runsaasti mukaan toimintaamme. Tervetuloa reippaaseen faitteri- porukkaamme!

Hallituksen järjestäytymiskokous pidetään lähiaikoina, kunhan kokoontumisrajoitukset hellittävät, jonka jälkeen esittelemme uuden hallituksen ja hahmottelemme alustavia päivämääriä vuoden eri tapahtumille.

Pidetään kavereista ja Suomesta huolta!

Tervehtien puheenjohtajanne Martti Ekman


PS:

Tiedotus yhdistykseltä:


On kyselty julkaisuista, mitä on ilmestynyt viime- sekä menneinä vuosina. Näitä julkaisuja, kuten myös myyntituotteista yleensäkin, voi kysyä tarvikemyyjältä: Timo Kautonen, kautsu2@gmail.com, 050 431 6562

Kiinnostaako keilailu tai biljardi, tai oletko näitä koskaan harrastanut? Olisi tarvetta löytää muutama henkilö näiden asioiden järjestelyyn. Ei tarvitse olla ammattilainen, riittää että on halua tehdä yhteistä asiaa. Täältä lisätietoa: timo.hjelm@alekkus.fi tai 0400 25 25 75

Tulkaahan reippaasti mukaan toimintaan, kun saadaan hommat taas pyörimään!Syyskuu 2020

Morjensta pöytään!

Hurjan paljon on tapahtunut sitten edellisen Körmy-jäsenlehden ilmestymisen jälkeen. On selkeästi osoittautunut, että muutama paperinen jäsentiedote vuodessa on kulkenut tiensä päähän. Siirrymme sähköpostin ja omin sivujemme kautta tapahtuvaan tiedottamiseen. Soittoringillä, jonka teimme elokuussa, saimme jo huiman määrän uusia sähköpostiosoitteita, mutta edelleenkään emme tavoittaneet kaikkia. Yhteystiedot siis ajan tasalle!! Puhelinnumerot ja meiliosoitteet.

Kaikki keväälle suunnitellut ja työtä vaatineet tapahtumat peruuntuivat samoin kuin kahdet tienistitalkoot. Jalannin Jylinät ja Mikkelin vierailu tosin saatiin järjesteltyä, joskin molemmat turhan pienelle porukalle tapahtumien laatu huomioon ottaen.

Mutta eipä surra, yli vaan että heilahtaa!!

Syyskokouksen yhteydessä vetäistään myös peruuntunut kevätkokous ja uskoakseni Kautosen Timo kutsutaan kunniajäseneksemme. Kokouksen jälkeen on sauna, purtavaa ja briiffausta. Tervetuloa rentoon menoon Kehräsaaren saunalle! Tähän iltaan voi tulla vaikkei olisikaan aiemmin ollut missään toiminnassamme mukana, rohkeasti vaan tutustumaan porukkaan.

Syksyyn ja loppuvuoteen mahtuu muutamia asiaankuuluvia tapahtumia ja jäsenilta 7.10. Sen vietämme koeluontoisesti eri paikassa kuin on ollut tapana. Linjurilla pääsee ja ilmaisia parkkipaikkojakin on varmaan riittävästi.

Tänä vuonna vietämme itsenäisyyspäivää perinteisesti marssien. Kokoontuminen Tammelan torin laidalla, seppeleen lasku ja marssien sankarihaudoille. Viime vuoden paraatissa oli 37 marssijaa. ota haaste vastaan ja tule vaikka se olisi ensimmäinen marssisi rauhanturvaajalipun alla itsenäisyyspäivänä juhlavasti. Tumma takki, baretti ja prenikat ulkoilemaan!

Elämme haastavia aikoja, on hienoa kuulua yhteisöön, jota yhdistää palvelu jossain päin maailmaa rauhaa turvaamassa. Nyt on aika aktivoitua toimimaan ja olla mukana arvokkaassa joukossamme!

Taas mennään eteenpäin!

Mara Ekman, puheenjohtaja

mara.ekman(a)gmail.com

Maaliskuu 2020

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme!

Vuosikymmen on juuri vaihtunut tätä kirjoittaessani, toivottavasti tästä tulee hyvä vuosikymmen rakkaalle Suomellemme ja meille kaikille.

Valtakunnallinen itsenäisyyspäivän paraati marssittiin Tampereella ja meitä oli siinä komea 37 hengen osasto. Mukavasti saimme näkyvyyttä ja olihan se hienoa olla osana suurta ja juhlavaa paraatia. Kiitos vielä kaikille mukana olleille.

Keväälle ja kesälle on paljon mielenkiintoista tapahtumaa yhdistyksemme puitteissa. 4.3. Suomalaisella klubilla Armoria liikkeen pitäjä Kimmo Hellman kertoo meille aselupa-asioihin liittyen ja käytettyjen aseiden markkinoista ja hankinnasta. Omasta mielestäni olisi hyvä kun kaikilla kunniallisilla suomalaisilla olisi ase kotona. Ammuntaharrasteon isänmaallista toimintaa.

Kevätkokouksen vietämme jälleen viihtyisissä Kehräsaaren tiloissa. Kokous tuskin venyy pitkään joten briiffaukseen ja saunomiseen jää runsaasti aikaa. Tänne kannattaa uusien jäsentemmekin tulla tutustumaan muihin rauhanturvaajiinja toimintaamme. Uutta toimintaa myös toukokuussa luvassa, menemme Likkojen lenkille hyvinvointikeskukseen hieromaan suihkunraikkaiden neitosten kipeytyneitä pohkeita... Toivottavasti vapaaehtoisia ilmoittautuu tarvittava määrä. Toimitsijoille pidetään pikakoulutus ennen tapahtumaa. Tärkeintä silti on reipas hyväntuulinen asenne! Liittokokous on samana viikonloppuna Hämeenlinnassa. Sinne toivon myös runsasta
osallistumista.

Rauhanturvaajapäivää vietämme reserviläisten Matalajärven majalla. Ohjelmaa on luvassa ja tietysti kuumat löylyt! On vielä harkinnassa tuleeko yhteiskuljetus vai kimppakyydit. Kesällä terassiehtoiden ohella on Jalannin jytinät nyt jo toista kertaa. Lauantain iltaohjelmaan siis bluesbändiä sopii tulla fiilistelemään vaikkei muuten ehtisi osallistumaan tapahtumaan. Elokuussa menemme yhteismatkalle Tressiläisten kanssa Mikkeliin päämajamuseoon ja muutakin mielenkiintoista nähtävää on luvassa tälle kesäreissulle. 

Mielelläni näkisin monia uusiakin kasvoja järjestämissämme
tapahtumissa, olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme!

Mara Ekman, puheenjohtaja

mara.ekman(a)gmail.comSyyskuu 2019

Tervehdys jäsenistölle!

Kesä on päättymässä ja syksyn hommat alkavat iskemään päälle. Yhdistyksen päätapahtuma oli Kostianvirran Taistelut kesäkuussa. Terassiehtoitakin vietettiin kahdesti, ja niistä jälkimmäiseen saapuikin kohtuullisen hyvin illanistujia.

Oma reissunsa oli Haminaan Rauhanturvaamisen perinnekeskukseen JR56:ta, Lauri Törnin näyttelyä katsomaan. Kutsu ei ehkä kaikkia tavoittanut ja monilla oli muita rientoja matkapäivälle sovittuna. Kaikkiaan matkassa oli 22 henkeä, jossa mukana reserviläiset ja Lahden faittereita.

Haminassa näimme rauhanturvaajamuseon hurjan merkkimäärän ja muistoja herätti myös supakamakokoelma. Osa vieraili myös reserviupseerimuseossa, joka olikin ihan muutaman loikan päässä.

Ensi kesälle on alustavasti suunniteltu sotahistoriallista matkaa Mikkeliin. Siitä lisää alkuvuoden tiedotteissamme Körmyssä, nettisivuillamme ja FB-sivuillamme.

Keskiviikkona 2.10 Suomalaisella klubilla messi-illassamme kuulemme Tauno Syrjän takuuvarmaa ja kovaa kamaa omista kokemuksistaan pitkällä urallaan.

YK-päivää 24.10 vietetään vapaamuotoisesti Jerun pubissa.

Loppuvuoden päätapahtuma on itsenäisyyspäivä, Tampereen valtakunnallinen paraati, josta on erillinen kutsu viestimissämme.

Hallitus kaipaisi uusia toimijoita, joten reippaasta rt-toiminnasta kiinnostuneet ottakaa minuun yhteyttä, niin katsotaan mitä mukavaa ja tekijälle sopivaa pientä hommaa järjestyisi.

Uusille ideoille ja toimintatavoille on tilaa, rohkeasti mukaan!


Mara Ekman, puheenjohtaja

mara.ekman(a)gmail.com


Toukokuu 2019

Tervehdys kaikille jäsenillemme!

Yhdistyksen hallitus koki suurehkon muutoksen vuodenvaihteessa, pitkäaikaisia puurtajia jäi pois ja uusia tuli tilalle.

Toiminta hakee tällä hetkellä muotoaan. Jäseniltoihin haetaan uusia ajatuksia, joita lähdemme toteuttamaan, kun suuntaviitat selviävät.

Kesän päätapahtuma on Akaalle sijoittuva Kostianvirran Taistelut, siihen puhalletaan henkeä kunnolla ja täydennetään hyväksi havaittuja toimintoja hyvillä uusilla.

Suunnitteilla on myös vierailu Haminaan Rauhanturvaamisen perinnekeskukseen, jossa esillä on Lauri Törni 100v- ja Suomalainen SS-pataljoona -näyttely.

Kesää kohti mennään, mutta ilmoitan jo nyt, että valtakunnallinen itsenäisyyspäivän paraati on Tampereella ja puolustusvoimat on pyytänyt meiltä marssiosastoa (30+1) osallistumaan siihen. Reippaat ja ryhdikkäät jäsenemme, valmistautukaa myös tämänlaiseen tapahtumaan!

Yhdistyksemme 50-vuotisjuhlissa Raatihuoneella oli noin 200 jäsentämme. Melkoinen voimannäyte yhdistykseltämme, kiitos juhlan järjestäneille ja juhlaan osallistuneille!  Tapasin juhlapaikalla monia vuosien varrella tutuksi tulleita faittereita. Toivottavasti teillekin jäi riiittävästi kipinää osallistua samanhenkisessä porukassa tekemiseen jatkossakin.

Tule mukaan toimintaan ja tapahtumiin, osallistujana tai järjestäjänä, ja ota kaverikin mukaan!  Pääasia, että toimimme, näymme ja vaikutamme yhteisten asioidemme eteen.

Rohkeasti mukaan, meillä on hyvä meininki!


Mara Ekman, puheenjohtaja
mara.ekman(a)gmail.com